פעילות גופנית ותנועה סדירה ויומיומית, הוכחה באינספור מחקרים כאחד הגורמים המשמעותיים ביותר לשמירה על בריאות טובה ואיכות חיים. כמו כן, פעילות גופנית מוכחת כבעלת השפעה מיטיבה על הבריאות הנפשית וכן על תקינות המערכת החיסונית.
מומלץ לבצע פעילות אירובית בעוצמה בינונית, בין 30-60 דק' ביום בין 5-6 ימים בשבוע. בין היתר מומלץ לעבוד על גמישות הגוף במטרה לשמר טווחי תנועה במפרקים, לתרגל שיווי משקל לצורך שיפור היציבה וחיזוק שרירי הליבה וכן לתרגל עבודה בהתנגדות ולהתנסות בתרגילי כוח. תרגול של כל אלו מומלץ לבצע בין 2-4 פעמים בשבוע.
ישנו מגוון רחב של פעילויות פוטנציאליות מהן אפשר לבחור, כגון: שחייה, הליכה, הליכה בטבע וטיולים, שיעורי יוגה, פילאטיס, ריקוד, חדר כושר, ועוד. בחירה בפעילות שנעימה ומעניינת אותך תקל להתמיד ולהטמיע את הפעילות באורח החיים שלך לאורך זמן. גם פעילות גופנית של 10 דק' ביום, הכוללת הליכה בסביבת הבית או עליה במדרגות במקום במעלית, יכולה להשפיע ולהטיב בצורה משמעותית.
פעילות גופנית תמיד מומלץ להתחיל בצורה מדורגת – כלומר להתחיל בקטן, ולאט לאט להעלות את עוצמת ומשך הפעילות. מומלץ שכל תכנית של פעילות גופנית תעבור התאמה אישית למצב הרפואי שלך ולמצב הכושר הגופני שלך. ניתן להיעזר בגורמים רפואיים שמכירים את מצבך הרפואי ו/או להיוועץ עם נשות מקצוע מומחיות מתחומי הספורט השונים.
הצעות ורעיונות שנוכל לנסות ליישם:
- לשלב בלו"ז היומי שלך פעילות גופנית בתדירות של לפחות 10 דק'.
- לבחור פעילות גופנית שעושה לך כיף!
- פעילות גופנית עם חברה יכולה להיות יותר נעימה ומדרבנת.
- בניית תכנית פעילות גופנית שמותאמת למצבך האישי ביחד עם א.נשי מקצוע.