בריאות נפשית מתייחסת בדרך כלל למצב של איזון, של רווחה רגשית, המאפשר לנו לעשות שימוש במכלול יכולותנו ומשאבנו על מנת לתפקד, לעמוד בדרישות היומיום ולהתפתח. מנקודת מבט רחבה יותר, בריאות נפשית קשורה גם ליכולתנו לחוש בטחון והנאה בחיים ולחוות תחושות משמעות, השתייכות, הגשמה וערך עצמי. מדובר ביכולת להתמודד עם החיים (ובכלל זה עם משברים ושלבי התפתחות שונים), לבוא במגע עם מגוון של חוויות ורגשות – כולל רגשות קשים כגון פחד, כאב, אבדן וצער – ולהשתנות או להתפתח באופן גמיש, תוך שמירה על חווית זהות בסיסית יציבה.
בריאות הנפש שלנו היא חלק בלתי נפרד מבריאותנו הכללית ואיננה רק העדר של נכות או מחלה נפשית. קטגוריה זו תבחן את מערכת הקשרים שבין נערות ונשים לנפשן, אילו גורמים משפיעים על ההתמודדות שלנו ומגבירים את הסיכון: גורמים ביולוגיים, חברתיים, תרבותיים, כלכליים ופסיכולוגיים. תנאי חיים מסוימים, כגון קשיים סוציואקונומיים, אובדן, מוות, מחלה, חשיפה לאפליה או לאלימות נפשית, מינית או פיזית. במקביל ננסה גם להבין אילו גורמים, תנאים ומצבים יכולים לסייע לנו בשמירה על בריאותנו הנפשית, איך נתמודד עם אתגרים במיוחד בתקופות של שינויים וצמיחה התפתחותית.

קורס מקוון - מיינדפולנס

כלים להתמודדות עם מתח וחרדה בחיים

מאמרים שכתבנו בנושא

זיהוי מצוקה נפשית

במהלך תקופות שונות בחיינו כולנו מרגישות עצובות, כועסות, מפוחדות או מבולבלות. לעתים אנו מסוגלות להצביע על ארוע משברי או על סדרת אירועים שהחלישו אותנו. לעתים

להמשך קריאה »

הפנייה למאמרים נוספים