ספרים ופרסומים שונים
מרכז הידע והפעולה של עמותת "נשים לגופן" בהובלתה של טל תמיר מייצר ספרים, דוחות, חוברות ומוצרי ידע שונים כגון סרטונים מאז 2005. תפיסת הידע של עמותה משתקפת בכל אחד מהתוצרים המהווה תמיד שמיכת טלאים, מארג בין מידע אקדמי ורפואי מדויק לידע שנאסף מנשים רלוונטיות בשטח המגיעות ממנעד רחב וחולקות את חוויותיהן וניסיונן. כלל תוצרי הידע מכילים התמודדות ישירה ובגובה העיניים עם תהיות נפוצות, שאלות קשות ונושאים מושתקים, באופן ברור ונגיש.
הספרים

נשים לגופן
"כוחו של ספר זה כמחזק נשים ומעצים בידע. הוא מחדש, מעניין ובעיקר נותן תשובות למי שחיה בעידן הזה. אהבתי במיוחד את התחושה שכל הידע הזה מועבר מנשים אל נשים." – מיקי חיימוביץ –
ההתאמה התרבותית של הספר הפמיניסטי האמריקאי "Our Bodies, Ourselves" לנשים החיות בישראל וקוראות עברית וערבית היתה משימה מורכבת ורבת פנים. הספרים בגרסתם המקומית ראו אור ב-2011, בעברית בהוצאת "מודן" (עדיין נמכר בחנויות המובחרות), ובערבית בהוצאה עצמית (ניתן להורדה באתר).
הספר 'נשים לגופן' ראה אור לאחר 6 שנים של עבודה מאומצת, מחקר, ראיונות, כתיבה וגיבוש עם יותר מ-350 נשות ואנשי מקצוע ממגוון תחומי הרפואה והבריאות שהתנדבו לתרום לפרויקט. ספר בן 800 עמודים, עדכני, חשוב ונגיש המכיל אוצרות של ידע מקצועי רב חשיבות החיוני לנשים במעגל החיים ולשאלות פיזיולוגיות, רגשיות וחברתיות.


סקיי השמיעי קול
ניתן לרכוש את הספר:
בדוא"ל: skycomeout@gmail.com
בטלפון: 050-8727514

נערות וגופן: מדברות, נוכחות, נסתרות
הספר "נערות וגופן: מדברות, נוכחות, נסתרות", בעריכת עינת פלד, עינת לחובר ומיכל קומם הוא תוצר של קבוצת כתיבה שנפגשה במהלך 2017 בשיתוף מכללת ספיר ואוניברסיטת תל אביב. בספר ניתן למצוא פרק שכתבו טל תמיר ודנה וינברג "נערות לגופן, תובנות מעבודה עם נערות על גוף בריאות ומיניות".
הספר פורס בשנת 2017 בהוצאת הספרים האקדמית מאגנס, האוניברסיטה העברית. זהו ספר ראשון בעברית בתחום המתפתח של לימודי נערות (girlhood studies) הבוחן את חייהן של נערות על רקע השתייכותן לקבוצות חברתיות מגוונות מנקודת מבט מגדרית ביקורתית. פרקיו מעשירים את השיח האקדמי והידע המקצועי על אודות נערות ומרחיבים את אפשרויות הפעולה החברתיות עמן ולמענן.
דפי מידע להורדה
איך נתכונן לבדיקה גניקולוגית?
עבור רבות מאיתנו המחשבה על גינקולוג/ית מעוררת חששות ואי נעימות ועל כן כדאי לדעת שהביקור הראשון, גם אם מטרתו היא אמצעי מניעה יכלול שיחה בלבד – כך שלמעט מקרים בהם יש צורך ייחודי לא תתקיים בדיקה וגינלית.
דף מידע זה נועד לעזור לך להתכונן, ולאפשר חוויה חיובית ומועילה עם רופא או רופאת הנשים שלנו.
להתחיל ולהתמיד בפעילות גופנית
ברושור קטן-גדול המנסה לסייע לנו להתמודד עם האתגר הגדול, המעבר מ"אני חייבת להתחיל להתעמל" להתמדה ואף להנאה מפעילות גופנית. אלה הרט, מנחה בעמותת נשים לגופן ומדריכת ריקוד, יוגה וספורט חולקת עימנו מספר תובנות בדרך להתמכרות.
בדיקות חשובות במעגל החיים
ד"ר קרני להד, סטאג'רית לרפואה בבית החולים שיבא, תל השומר, כתבה ב-2017 ביחד עם מרכז הידע והפעולה של עמותת נשים לגופן דוח המרכז את הבדיקות החשובות לנו במעגל החיים. בדיקות סקר רבות מטרתן מניעת יתר לחץ דם, סוכרת, אנמיה ובעיקר סרטן. ההמלצות לבדיקות סקר מסודרות ע"פ גיל, בכל עשור הבדיקות מתווספות לאלו המומלצות בגיל צעיר יותר. הדוח מתייחס גם לכך שרבות מהמחלות והתסמונות ניתנות למניעה על ידי שינוי התנהגותי ומציעה 4 גורמי קסם לבריאותנו.
פעילות גופנית מומלצת לנשים
חוברות להורדה

מערכות יחסים, יחסים אינטימיים ודלקת מפרקים
אנחנו שמחות להציג חוברת פרי שיתוף פעולה בין מרכז הידע והפעולה "נשים לגופן" לעמותת "מפרקים צעירים" והעיצוב הגרפי של ורד וידנפלד.
החוברת עוסקת במערכות יחסים, יחסים אינטימיים ודלקת מפרקים. בהשלמה, בהתמודדות וביומיום.
נכתבה בהשראת חוברת של העמותה הבריטית Arthritis Care, UK.
כלל הציטוטים מסיפורי נשים בחוברת המתמודדות עם דלקת מפרקים נאספו על ידי מרכז המידע והמחקר של "נשים לגופן" ו"מפרקים צעירים" באמצעות ראיונות איכותניים.

של מי המיגרנה הזו לעזאזל
מיגרנה היא כאב ראש התקפי העלול להופיע עם סימנים מקדימים או בלעדיהם, היא שכיחה מאוד בקרב נשים ומשבשת את חייהן כיוון שמשך התקף אופייני נע בין שעתיים ועד שלושה ימים. עזרה עצמית ואסטרטגיות רפואיות יכולות להקל ולהקטין את הסבל אך מדובר על סבל כרוני, מתמשך.
קבוצת הידע והפעולה של נשים הסובלות ממיגרנה כרונית סיימה את עבודתה. אנחנו מודות לכל המשתתפות על התהליך שעברו, הלמידה ההדדית והעוצמות ששאבו אחת מרעותה. תוצר הפעולה היה חוברת המיועדת לכל מי שחי/ה עם מי שסובלת ממיגרנה.

מונולוגים מהפיברומיאלגיה
החוברת "מונולוגים מהפיברו(מיאלגיה)" היא חוברת שיצרה קבוצת הידע והפעולה של ‘נשים לגופן’ אשר פעלה למען העלאת המודעות למחלה.
החוברת מביאה במילים וביצירה את קולן ותחושותיהן של נשים שסובלות מפיברומיאלגיה. היא מיועדת לכל מי שרוצה "לדברר" את המחלה ולהמחיש לסובבים אותה מה פירוש הדבר, לחיות עם פיברומיאלגיה.

ניווט והתמצאות במערכת הבריאות
החוברת "ניווט והתמצאות במערכת הבריאות" נוגעת למפגש של נשים עם שירותי מערכת הבריאות. מפגש בו הן מוצאות עצמן לעיתים קרובות חסרות אונים מול הגורמים איתם הן באות במגע: רופאים/ות, אחים/יות, צוות רפואי וצוות מנהלי. רבות מהנשים אינן מודעות לאינטרסים ולשיקולים שמניעים את המערכת ומשפיעים, בלא ידע, על מגוון הפרוצדורות הרפואיות והטיפולים התרופתיים שמוצעים להם. לחוברת 'ניווט והתמצאות במערכת הבריאות' שתי מטרות: הנגשת המידע הנוגע לזכויותינו כנשים במערכת הרפואית, על מנת לסייע לקוראות לנווט בסבך המערכת, מבנה ותקציבה; והעלאת מודעות לנקודה המגדרית המעלה סוגיות ייחודיות לנשים חולות, ומהם השיקולים ההיסטוריים והכלכליים שמשפיעים עליה.

איך לדבר עם בתך המתבגרת על מיניות ברשת?
נערות היום מגבשות זהות בעולם שהוא הרבה יותר רב תרבותי, ויזואלי וטכנולוגי מדור האימהות. המתבגרות נחשפות לא.נשים, למסרים ולמידע באמצעות הרשתות החברתיות, והמסכים. תהליך ההתבגרות מלווה גם בגילוי מסעיר של המיניות על כל גווניה ומורכבותה: עוררות מינית, זהות ומשיכה מינית, תשומת לב של בנים ושל בנות. הבת שלך, בדיוק כמוך לפני כך וכך שנים, לא בהכרח רוצה לדבר על זה איתך. ואולי גם את לא תמיד הכי רוצה לשמוע את כל הפרטים, ולא תמיד מחזיקה בכל התשובות.
החוברת שהכנו במרכז הידע והפעולה, בשיתוף עם איגוד האינרנט והקרן לילדים ונוער בסיכון של הביטוח הלאומי, מיועדת בראש ובראשונה לאימהות למתבגרות. הרשת והמסכים יספקו לנו שפע של הזדמנויות לדבר איתן, לענות על שאלות, לשאול בעצמנו – ולפתוח שיח מתמשך. לתפיסתנו, כאימהות האחריות שלנו היא להבהיר שאפשר לדבר איתנו על מיניות (עוד הרבה לפני יחסי מין).
איך נעשה זאת? בדיוק בשביל זה הוצאנו את החוברת, המיועדת בעיקר לאימהות לנערות בגילאי 10-14, אך גם אבות, והורים לנערים, כמו גם צוותים חינוכיים וטיפוליים – כולן.ם יוכלו למצוא בה עצות פראקטיות להתמודדות ונקודות לחשיבה שיסייעו בפתיחת ערוץ תקשורת.