אכילה איננה רק צורך גופני בעל השפעה על בריאותנו אלא פעולה המערבת גם אלמנטים נפשיים, תרבותיים ומגדרים רבים. בכל העולם נשים, יותר מגברים, מבשלות, מאכילות, טרודות בשאלות על אוכל כאוכלות, או שמא כמי שלא אוכלות מספיק, וזאת מתוך נקודת מבטן כנשים וגם כאימהות . ישראל מובילה באחוזי הנערות הצעירות המצויות בדיאטה תמידית.
קטגוריה זו עוסקת בנשיות ובאכילה ובמהלכה יסקרו נושאים כגון פיזיולוגיה של האכילה, תזונה, הפרעות אכילה, אימהות, משפחה ואכילה, ייצוג נשים בפרסומות לאוכל, אכילה ופגיעה מינית ועוד. הקישור בין נשיות, לאהבה ולאוכל חזק במיוחד במזרח התיכון בכללו ומעניין לבחון את מקום האוכל בקהילות אתניות שונות בישראל על המשותף והדומה. הכתיבה על אוכל מאגדת בתוכה נשים פרטיות, כנשים שסבלו מהפרעות אכילה ברמות שונות, צמחוניות, טבעוניות, אוכלות כל וכן נשים כנשות מקצוע מדיסצפלינות שונות כתזונאיות, ‏שפיות, מומחיות בתחום הפרעות אכילה ועוד.

מאמרים שכתבנו בנושא

אכילה בריאה באמצע החיים

למרות שעקרונות בסיסיים של אכילה בריאה חשובים במשך כל חיינו, יש לנו סיבות מיוחדות לבחור בתפריט בריא בשנים שלפני המנופאוז ואחריה. שינויים בתפריטנו ובתזונתנו בתקופת

להמשך קריאה »

תזונה בריאה בהיריון

אכילה נכונה חשובה בחיינו בכלל, ובמהלך היריון בפרט. כשאנו מזינות היטב את עצמנו ואת עוברנו, אנו מאפשרות לכל מערכות הגוף התומכות בהיריון לתפקד במיטבן. רבים מהצרכים

להמשך קריאה »

הפנייה למאמרים נוספים

זיהוי אדם עם הפרעות אכילה

המשקל, הלבוש וההתנהגות. איך ניתן לזהות אדם הסובל מאנורקסיה או בולימיה וכיצד מתבצע האבחון הרפואי? ספר האבחנות הפסיכיאטריות האמריקני, מספק קריטריונים ברורים לאבחון אנורקסיה ובולימיה.

להמשך קריאה »