בשנת 2023 הקמנו בנשים לגופן את קבוצת "צעירות מייצרות מציאות". מדובר בקבוצת ידע ופעולה של נשים צעירות בשנות ה-20 לחייהן, מכל רחבי הארץ ומרקעים שונים (בניהן חילוניות, דתיות וערביות) שהתכנסו עם מנחה מצוות העמותה ולמדו יחד על נושאים הבוערים להן בהקשרים של גוף, בריאות ומיניות. ביחד עם קבוצת צעירות יוצרות מציאות יצרנו בזמן המלחמה סדרת רשת חדשה הכוללת שלושה סרטונים. כמה מחברות הקבוצה נפגשו עם ללי אופיר, משפיענית רשת צעירה בשנות ה-20, וניהלו עימה שיחה פתוחה וכנה על נושאים שמעסיקים ומטרידים אותן בימים אלו של המלחמה סביב סוגיות של מיניות, דימוי גוף והשפעות הרשת.

הסרטונים עוסקים בשלושה נושאים מרכזיים:

הסרטון הראשון עוסק באכילה במלחמהמצבי לחץ נפשי משמעותי עלולים להשפיע על הרגלי האכילה שלנו. מצב של לחץ נפשי יכול לגרום לחלקנו "לאבד״ את התיאבון ולעומת זאת, כאשר לחץ הופך מתמשך, חלקנו עשויות למצוא את עצמנו במצב של אכילת יתר (אכילה ריגשית). רבות מאיתנו משתמשות באוכל כמקור לנחמה במידה זו או אחרת, אך אצל חלק מאתנו עלול להתפתח דפוס קבוע של אכילה רגשית. אכילה רגשית מוגדרת כאכילת יתר בתגובה לרגשות שליליים וכאמצעי להתמודדות עם רגשות שליליים וביניהם חרדה, דיכאון, מתח, כעס, שעמום, בדידות, חוסר אנרגיות ועוד. אכילת יתר מהווה ניסיון לווסת ולנטרל רגשות שליליים, אך במקרים רבים עלולה דווקא להוביל לתחושת אשמה, בושה ופגיעה בדימוי העצמי. בסרטון הצעירות דנות בשאלות אם המלחמה שינתה אצלן את הרגלי האכילה ואיך הן חשו לגבי זה.

הסרטון השני עוסק ברשתות החברתיות בזמן המלחמה הרשת מספקת לנו הזדמנויות להרחיב דעת בכל הנוגע לחיפוש מידע, ללמידה ולשיתוף, מאפשרת לנו להיות באינטראקציה חברתית מבלי מפגש פיזי, להתמודד עם מצבי לחץ בדרכים חדשות (כמו שאלות אנונימיות) ועוד. מצד שני, עודף המידע באינטרנט עשוי להיות מבלבל ולא תמיד מהימן. ברשת טמונה סכנה בחשיפה לתכנים לא מותאמים בתחומים שונים של גוף, בריאות ומיניות. תכנים נפוצים ברשת עלולים להוביל להטרדה, רמאות, ניצול, חרם, לפיתוח דימוי גוף שלילי, להפרעות אכילה, למיניות פוגענית ואף למפגש עם עברייני מין. בימים אלו של מלחמה נשים צעירות ונערות נמצאות מרבית הזמן בבתיהן ומבלות שעות רבות ברשתות, שהופכות למקור מידע עיקרי ומציפות במסרים פוגעניים ובכך מהווה השפעה שלילית על בריאותן ורווחתן. בסרטון הצעירות דנות בשאלות אם הן מרגישות שיש להן שליטה על התכנים שהן צורכת, האם הן נחשפו למידע ותכנים שגרמו להן לאי נוחות ועד כמה הן מרגישות בטוחות להביע את דעתן ולהעלות תכנים ברשתות החברתיות.

 

הסרטון השלישי עוסק במיניות בזמן מלחמהכל אחת מאיתנו מגיבה בצורה שונה ללחץ שמביאה איתה המלחמה גם בהקשרים של מיניות ורצון באינטימיות, מגע ויחסי מין. אצל חלקנו המיניות נדחקת הצידה, בעוד אצל חלקנו המיניות יכולה דווקא להתעורר ולהוות גורם משמח, מקרב ומרגיע. מעבר לזאת, ייתכן שיום אחד נרגיש מלאות בחשק לאינטימיות ומגע, ויום אחרי נרגיש חסרות חשק לחלוטין. כל התחושות לגיטימיות, היי קשובה לגוף שלך ולמה שהוא צריך ורוצה. מה קורה כאשר נוצרת חוסר סימטריה וישנם פערים ברצונות ובחשקים בין בני.ות זוג? פערים בחשק מיני קורים בזוגיות (לא רק בעת מלחמה), ויכולים לעורר אצל חלקנו תחושת אשמה. חלקנו יכולות לחוש אשמה על כך שאנו עסוקות במיניות בתקופה כזו, וחלקנו יכולות לחוש אשמה דווקא כאשר לבן.ת הזוג שלנו חשק מיני גבוה יותר משלנו ואנו מתקשות להיענות לצרכיהן.ם. חשוב שנזכור שלרוב היעדר חשק מיני אינו קשור לבן.ת הזוג, אלא למשהו פנימי שמתחולל בתוכנו. המפתח להתמודדות עם הקשיים הללו הוא תקשורת זוגית פתוחה וכנה. דיבור כנה על חשק או העדרו יכול להרגיש מביך, חשוף ופגיע, אך חשוב ואף הכרחי ליצירת הבנה הדדית וליצירת מרחב זוגי בטוח. בסרטון הנשים הצעירות חושפות באומץ האם הן חשות שינוי בחשק וברצון שלהן באינטימיות וקרבה מאז תחילת המלחמה ואיך הן חשות לגבי זה.

אנחנו מזמינות אתכן לצפות בסדרת הסרטונים.

הצעה לצוותים – ניתן לעשות שימוש בסרטונים בתהליכי הנחייה ועבודה קבוצתית ואישית עם נוער. הסרטונים מהווים פתח לסדנא ולשיחה ע"י יצירת הזדהות  (או לא…) של המשתתפות, קבלת אישור לתחושות שלהן ולנרמול רגשות וחיזוק התחושה שהן לא לבד. הסרטונים יכולים לקדם שיח פתוח עם נערות וצעירות נוספות ולקדם שיח על כלים להתמודדות, הקלה ודרכי התמודדות לפיתוח חוסן ועידוד תפיסה חיובית שלהן לגבי עצמן, גופן ובריאותן.