באתר מרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית תוכלי למצוא מידע מעודכן ומלא על מענה טיפולי ורגשי לנפגעות תקיפה מינית.

המרכזים מטפלים בנפגעות ונפגעים, עד שבעה ימים לאחר התקיפה ומספקים בדיקה רפואית, טיפול רפואי במחלות מין, איסוף ראיות במידה והנפגע/ת בוחר/ת בכך, שיחה עם איש מקצוע מתחום בריאות הנפש.

  • חולון – בית החולים וולפסון – חדר 4: בדיקה רפואית, שירות סוציאלי. פועל 24 שעות ביממה. טלפון 03-5028454/5/6 עד שעה 15:00, לאחר השעה 15:00 – 03-5028211 . לאתר המרכז.
  • תל אביב – בית החולים איכילוב – המרכז לטיפול בטראומה. פעיל 24 שעות ביממה, טלפון: 03-6974707
  • ירושלים – בית החולים הדסה עין כרם – מרכז בת עמי. לפניות עד שעה 16:00 התקשרו ל: 02-6776575 ולאחר 16:00 התקשרו ל:02-6776555.
  • חיפה – בית חולים בני ציון: קומה 6 באגף המזרחי של בית החולים. שעות פעילות: ימים א'-ה' בין השעות: 8:00-15:30. טלפון – 03-8359300/1 04-8353590 דואר אלקטרוני:  noemi.edlis@b-zion.org.il

המרכזים ערוכים לבצע את כל הבדיקות המקיפות על מנת לתת לך את הטיפול הנכון ועל מנת לאסוף את כל העדויות בצורה הטובה ביותר לצורך תביעה. עם זאת, חשוב לציין שכל בתי החולים השונים בארץ יעניקו טיפול דומה ושזכותך לפנות לכל בית חולים שתבחרי. אין צורך בהפניה מרופא/ה מטפל/ת או התחייבות. בבית החולים תצטרכי לעבור מספר בדיקות אשר מטרתן לבדוק את מצבך הגופני–רפואי לאחר התקיפה לצורך איסוף ראיות משפטיות נגד התוקף ולטובת מתן טיפול תרופתי מונע שיוכל להגן עלייך בפני סיבוכים רפואיים אפשריים. את רשימת הבדיקות והתרופות ניתן לבקש לקבל בכתב כדי להמשיך ולעיין בהם גם בבית.

בחדר מיון נעשה הליווי ע"י אחות. בנוסף:

  • זכותך להיבדק ע"י רופאה.
  • זכותך לבקש נוכחות אדם נוסף בחדר (מתנדבת מהמרכז לסיוע, חבר/ה או קרוב/ה משמעותי/ת).
  • את זכאית לקבל הסבר על כל שלב שאת עוברת.
  • את זכאית להישאר בלבוש שלך.
  • למרות הקושי העצום תתבקשי לתאר את מה שעברת, על מנת שהצוות הרפואי ידע כיצד לטפל בך באופן הנכון ביותר.

אם במהלך התקיפה עברת אונס ווגינאלי או אנאלי, אלה הבדיקות שקרוב לוודאי תצטרכי לעבור:

הבדיקה הוגינאלית: מטרתה איסוף כל ראיה אפשרית נגד התוקף. אם נאנסת על ידי גבר, ייעשה חיפוש נוכחות של זרע. עם זאת, יתכן שלא יימצא זרע. ייעשה גם סירוק של שערות הערווה. חתימתך על הדו"ח תתבקש רק לאחר שתבדקי את הכתוב בדו"ח ובנוכחות רופא/ה . במידה ובחרת שלא להגיש תלונה, תישמר ערכת האונס במכון לרפואה משפטית במשך כשלושה חודשים.

בדיקה כללית של הגוף: נזק חיצוני וצילום חבלות וסימנים נוספים המצביעים על תקיפה ייעשו על ידי רופא/ה (חתך תלישת שיער, נשיכה, מציצה, כוויה, בדיקות שתן, משטחים מהפה, פות, פי הטבעת). למרות הקושי, כדאי לבדוק גם את התיעוד של עדויות אלו (או לבקש מהאדם בו את בוטחת והבאת איתך לבדוק עבורך או איתך). במקרים בהם יופיעו חבלות וסימנים לאחר הבדיקה בבית-החולים, כדאי לצלם אותם והם יצורפו לתיק הרפואי שלך.

טיפול מונע בהדבקה במחלות זיהומיות: בבית החולים יילקחו בדיקות לזיהוי מחלות מין (זיבה, קלמדיה, טריכומונס, ועגבת). במידה וישנם סימנים וסימפטומים, ייבדקו: הרפס סמפלקס, וגינוזוס, חיידקי ופפילומה וירוס. כמו כן, ייבדקו נוגדנים לצהבת ו HIV במידת הצורך. לרוב יינתן טיפול תרופתי (אנטיביוטיקה) ואם יהיה צורך יישקל גם מתן חיסונים. חלק מהזיהומים אינם ניתנים לזיהוי מיידית ולכן יש צורך לחזור על הבדיקות לאחר 6 שבועות ו-12 שבועות. תפקידו של הצוות המטפל לתת את כל המידע וההנחיות הנדרשים. טיפול למניעת הריון: אם קימת אפשרות שהרית כתוצאה מהתקיפה, יכול להיות שתוצע לך "גלולה שאחרי" (פוסטינור), אותה ניתן לקחת רק עד 76 שעות מזמן האונס. הריון מאונס אינו ניתן לאבחון אלא רק לאחר מספר שבועות.

מידע על איידס (HIV): ישנה אפשרות שהאנס נושא את מחלת האיידס, אולם מאחר וההדבקה באיידס הינה יחסית נמוכה לא מקובל לתת טיפול מונע באופן מיידי לכל נפגעת – כדאי להתייעץ תמיד עם הרופא/ה המטפל/ת בך יחד ו/או עם אחד המרכזים המתמחים בתחום.