תגובתה של כל אשה לפגיעה מינית ואלימות פיזית מאופיינת בין השאר בפחד, בושה ואשמה. מאפייני החברה הדתית לגווניה השונים מוסיפים לתחושות אלה גם ערך דתי נוסף שמגביר ומעצים תחושות אלה. להלן מספר מאפיינים:

שפה – בחברה הדתית יש הימנעות מעיסוק בנושאים הקשורים בגוף ובמיניות ומעיסוק בכל מגע שהוא בין גברים לנשים שאינם נשואים או ביחסי משפחה אסורים. כתוצאה מכך ישנו קושי לבטא ולתאר את הפגיעה ולחשוף אותה לאחרים. ישנה גם חשיבות על שמירה של נושא "חילול השם" – הפחד שכתוצאה מחשיפת אירוע של פגיעה מינית ייווצר שם רע לחברה הדתית.

אמונה בצניעות הלבוש והמראה – הצניעות היא מידה בעלת חשיבות רבה בעולם הדתי. כאשר אשה עוברת אונס היא עלולה להאשים את עצמה בחוסר צניעות ושחף ירון, צילום.עבירה על איסורים שקשורים בכך, גם אם פעלה לפי הנורמות של צניעות המקובלות בחברה. זאת למרות העובדה שהאשם הוא התוקף.

יחסי מין בחברה הדתית מחוברים לנושא החתונה: אשה מצווה לשמור את גופה לבעלה וכתוצאה מכך אונס מייצר מצב שבו פסגת הצניעות נפגעת. תחושות הלכלוך שמאפיינות באופן רגיל כל נפגעת אונס מתעצמות כאן לאור השאיפה של האשה להישאר טהורה ותמימה במובן של שמירה על הבתולין. נושא הנידה (מחזור חודשי) משפיע אף הוא, היות ובזמן מחזור אסור כל מגע עם גבר (גם אם את נשואה לו).

אמונה בערכים כמו "שכר ועונש", "חטא ועונש" – מושגים אלה, שמדגישים את הקשר שבין מעשים של האדם לעונש שהוא מקבל מאלוהים, מייצרים מצב שבו אשה שנפגעת מאמינה כי היא עשתה משהו שגרם לכך שנענשה ובכך מתעצמת תחושת האשמה.

נושא השידוך – בחברה החרדית ובזרמים מסוימים בחברה הדתית נהוג להינשא דרך שידוך. חשיפה של מקרה אלימות מינית או של אלימות במשפחה יכול לפגוע בסיכויי השידוך של הנפגעת ובחברות חרדיות מסוימות אף של כל אחיה ואחיותיה ולכן נהוג לשמור זאת בסוד ולא לשתף.

כתוצאה ממאפיינים בולטים אלה ואחרים הוקם מרכז הסיוע לנשים דתיות שמטרתו להעניק סיוע לנשים שחוו אלימות מינית או אלימות במשפחה. המרכז מבטיח שמירה על סודיות ואנונימיות. שירותי המרכז:

קו סיוע ארצי הפועל 24 שעות ביממה: 02-6730002.

מתן מידע בנושא.

הפנייה לייעוץ משפטי מסובסד וטיפול נפשי מסובסד.

התייעצויות עם רבנים רלוונטיים מהזרם של האשה הפונה (חרדי, דתיים לאומיים, אשכנזים, ספרדים וכו').

הסברה וחינוך בקהילה (החל מגני ילדים ועד סמינרים להכשרת מורות).