"אני זוכרת שבהיריון חשתי סקסית מאוד. ניסינו כל מגוון תנוחות. כעת, כשאנו מביאים תינוק לעולם, הרגשתי משוחררת יותר. בעבר הרגשתי לחוצה בנוגע לסקס, אך בהיריון הרגשתי חופשייה הרבה יותר".

 

ייתכן שנרגיש פתוחות, מעניקות, חושניות. ייתכן שנתכנס בתוך עצמנו ויהיה לנו פחות חשק ליחסי מין. בכל חודש היריון, רגשותינו עשויים להשתנות. היריון יכול להיות זמן להתנסות בדרכים שונות של אהבה, מעיסוי ומגע עד לבדיקת תנוחות שונות, שעשויות להיות נוחות יותר מאחרות. קיום יחסי מין וצורות אחרות של מעשי אהבה לא יפגעו בתינוק או במהלך היריון תקין. מגע אוהב ונעים מעורר בגופנו הפרשת "הורמון האהבה" –  אוקסיטוצין. להורמון זה תפקיד בגרימת הצירים בעת הלידה ותפקידים נוספים בתחושות אהבה, נינוחות ושמחה. לקראת סוף ההיריון, השפעות ההורמון עשויות לעזור לנו לחוש נינוחות יותר ואף לעזור בקידום תהליך הלידה. בזרע הגבר קיים מרכיב הנקרא פרוסטגלנדין, שגם לו חלק בגרימת התכווצויות הרחם.

 

"גיליתי שהיריון הוא דבר שהופך מין למאוד, מאוד מוצלח".

 

"בכל מהלך ההיריון לא קיימנו יחסי מין בשל פחד שלי לפגיעה בעובר, למרות שידעתי שזה לא פחד רציונלי ".

 

"כל היריון שלי היה שונה (בכל דבר ובמיוחד בסקס): בראשון הייתי כל כך כבדה ועסוקה במשקל שממש לא הרגשתי נחשקת או חושקת. בשני, וואו. זה היה ממש מוצלח ובשלישי – תלוי באיזה שלב. היו שלבים שנהניתי והיו שלבים שלא היה לי מקום לזה בכלל. ברביעי (כן…יש כזה) זה שוב היה נהדר ומקרב מאוד ביני לבן הזוג שלי".

 במקרים הבאים עלינו להימנע מקיום יחסי מין מלאים: אם אנו סובלות מדימומים מהנרתיק או מכאבי בטן; אם הקרומים פקעו (מי השפיר יורדים או ירדו); או אם היו לנו צירים מוקדמים ואנו מקבלות טיפול למניעת לידה מוקדמת. אורגזמה יכולה לגרום להתכווצויות קלות ברחם, וכך גם הימצאות זרע בנרתיק.

אם לנו או לבן/בת הזוג שלנו יש  הרפס או מחלת מין אחרת המועברת במגע ישיר, אין לקיים יחסי מין כשהנגעים פעילים. בכל ספק יש להתייעץ עם הרופא/ה.