למגוון הסדנאות שלנו:

אודות הסדנאות לנשים באמצע החיים

עד לא מכבר תקופה זו בחיינו זכתה לשמות רבים המעידים על המשמעויות השליליות המובהקות המיוחסות לה: "גיל האובדן"; "גיל המעבר"; "גיל הבלות" ועוד.

אנו בחרנו לקרוא לה – "אמצע החיים" פשוט כי זה מה שזה, תהליך טבעי ומתמשך שמתחיל באמצע החיים שלנו.

סדרות הסדנאות מיועדות לנשים בגילאי 40-65 ועוסקות במגוון היבטים הנוגעים לרבדים שונים בחיינו בתקופת גיל המעבר.

סדרות אלו מיועדת לנשים באמצע החיים – לפני, תוך כדי ואחרי גיל המעבר. הסדרה כוללת מספר מפגשים (בד"כ בין 6-8) לקבוצות של עד 15 נשים. 

הסדנאות מועברות ע"י מנחות מקצועיות ומיומנות, דוברות עברית, ערבית, רוסית ואמהרית מכל רחבי הארץ, מצוות המנחות של עמותת נשים לגופן.

נושאים מרכזיים בהם אנו עוסקות בסדנאות:

הסדנאות עוסקת בסוגיות המעסיקות את כולנו כנשים סביב נושאים הנוגעים לגוף, בריאות ומיניות בשלב מרתק, ולא אחת מאתגר, של החיים.
במהלך המפגשים נעסוק בנושאים הבאים:
  • איך קוראים לזה? הגדרות ומשמעות חברתית ואישית – הגדרת גיל המעבר מבחינה פיזיולוגית, חברתית ותרבותית והמשמעויות הנלוות להגדרות אלו עבורנו.
  • תסמינים, למה ניתן לצפות? הצגת מגוון רחב של תסמינים גופניים, רגשיים ומיניים, הקשורים לשינויים הורמונליים המאפיינים את אמצע החיים והפסקת הוסת.
  • בריאות באמצע החיים – הצגה של מגוון דרכי התמודדות עם תסמינים, שיח על סיכויים וסיכונים, עם מי להתייעץ? ומה חשוב ליידע את הגורמים המטפלים בנו.
  • איכות חיים, בריאות ואחריות – שיח על הקשרים רחבים של אורח חיים בריא או פחות בריא, חשיבות התנועה ופעילות גופנית מותאמת, בדגש על התאמה לסוגיות בריאות בגיל המעבר.
  • בריאות נפשית ורגשית – השפעות שינויים הורמונליים ושינויים אישיים, זוגיים ומשפחתיים על בריאותינו הנפשית, והקשר לבריאותנו הפיזית ולאיכות חיינו.
  • דימוי גוף – שיח אמיץ על דימוי גוף וציפיות לעומת מציאות בשלב זה של חיינו.
  • אכילה ותזונה היחס בין אכילה, הנאה, תזונה ובריאות בגיל המעבר. דגשים ייחודיים לתזונה מיטיבה.
  • "ביחד או לבד"זוגיות, אינטימיות, חשק ומיניות בשלב זה של חיינו.
  • "האחרים.ות ואני"בניית פאזל של האחרים בחיינו, מקומם, חשיבותם, תפקידם והשפעתם על הבריאות שלנו.
המפגשים מתקיימים באווירה המאפשרת ומזמנת תהליך של שיח, שיתוף וחשיבה של קבוצת נשים מעצימה.

סדנאות "בטוחות ברשת" להורים

ברוב הבתים בישראל יש אינטרנט, אם במחשב או בטלפון, וכך הרשת היא חלק משמעותי מחיי המשפחה – על הצדדים הטובים והרעים שבה. העיסוק והשהות הבלתי פוסקים של בני ובנות הנוער ברשת גורמים להורים רבים להרגיש איבוד שליטה ולא מעט חששות. הסדנאות יעסקו בשאלה: איפה הן.ם 'מסתובבות.ים' ברשת? נרחיב דעת בכל הנוגע למתרחש ברשת, להשפעותיה, לצמצום סכנותיה והגברת בטיחות ברשת ולהיות הרשת גורם מחנך נוסף ומשפיע בכל הנוגע לדימוי גוף, מיניות ופגיעה. הדגש בתכנית הוא בטיחות וסכנות ברשת לנערות, אולם הסדרה תעסוק גם בשיח על נושאים אלו עם נערים ועם ילדים וילדות.


בנוסף, נעסוק בתכנית במיניות בריאה בעידן הטכנולוגי – מתי כדאי לדבר עם הנערות על מין? איך הן לומדות על הנושא? הן עושות סקסטינג?! מה הן יודעות על אמצעי מניעה, הפסקות היריון, יחסים ואהבה? מיניות היא סוגיה מרכזית בחיי כולנו והיא משמעותית ביותר בגיל ההתבגרות. הנערות משתוקקות, אך גם חוששות, מבולבלות והמידע ברשת עצום ולעיתים לא מהימן ואף מסוכן. נדון כיצד לדבר עם הנערות על נושאים אלה, לשמר ערוץ תקשורת פתוח, לזהות מצבי סיכון ולהכיר כלים שנוכל לתת להן על מנת לשמור על עצמן.