למגוון הסדנאות שלנו:

אודות הסדנאות לנשים גדולות בשנים

"הכי משמח אותי זה הביחד של נשים. ללמוד משהו יחד"*

הזדקנות היא תהליך טבעי ורצוי שמעיד על חיים מלאים ועשירים בשנים. על אף התפיסה התרבותית הרווחת ביחס להזדקנות, ששמה זרקור על חולי וטיפול, עבור א.נשים רבים, ובייחוד עבור נשים, הזדקנות יכולה להיות שלב של שחרור וחופש, שלב של מנוחה ונחת ואפילו שלב של עשייה מחודשת, מפגשים וגילויים חדשים. עבור רבות ורבים, הזדקנות היא שאיפת חיים כשלעצמה.

חוויות של נשים סביב בריאותן ורווחתן בגילאים המאוחרים כמעט ואינן נשמעות. מהסיבה הזו, נוצר רושם שהעיסוק בבריאות בגילאים מאוחרים היא סביב קשיים, מגבלות, חוסר תפקוד ומחלות. בפועל, אנו שומעות נשים שמדברות על דימוי הגוף, על בריאות וחולי, על זוגיות, מיניות ואינטימיות, על יחסים מורכבים עם בני ובנות משפחה, על יחסים עם המערכת הרפואית ועוד.

לשם כך נוצרו סדנאות לנשים 'גדולות בשנים'. מטרת הסדנאות היא לאפשר מרחב דיאלוגי פתוח, כן, אמיץ ולגיטימי, של נשים "גדולות בשנים" על מערכת הקשרים שבין גופן, בריאותן ומיניותן. ניסיון העבר שלנו מלמד שהסדנאות מסייעות לנשים בתהליכי התעצמות, השלמה והטבה של איכות חייהן כמו גם בהבנה של זכויותיהן ואפשרויותיהן בקבלת שירותי בריאות טובים יותר.

הסדנאות מועברות ע"י מנחות מקצועיות ומיומנות, דוברות עברית, ערבית, רוסית ואמהרית מכל רחבי הארץ, מצוות המנחות של עמותת נשים לגופן.

"אני לא מתביישת בכלל בגיל. זה מה שאני וטוב לי. מברכת על כל מה שהיה לי"*
 *הציטוטים המובאים לקוחים מדבריהן של נשים 'גדולות בשנים', אשר לקחו חלק בסדנאות ובפעילות של עמותת נשים לגופן.

להלן מספר נושאים מרכזיים בהם אנו עוסקות בסדנאות:

  • - בריאות ואיכות חיים בשנים המאוחרות שלנו
    מרחב לדיון על סוגיות בריאות מרכזיות הרלוונטיות לגילאים המאוחרים. כחלק מהמרחב ניתן מקום לשאלות כגון: מהי בריאות עבורי? מה עוזר לי להרגיש טוב יותר? נעסוק בגוף בתנועה, בשמירה על בריאות נפשית ורגשית ועוד.
  • - מיקומן החברתי של נשים בגילאים מאוחרים
    יצירת מרחב לבחינה, דיון והעמקה בסוגיות תרבותיות וחברתיות הקשורות להגעה לשנים המאוחרות, היכרות עם המונח אייג'יזם ועוד.
  • - דימוי גוף והחיים עם הגוף המשתנה בגילאים מאוחרים
    שיח סביב תחושות לגבי השתנות הגוף, דימוי הגוף לאורך השנים ומחשבות ורגשות העולות מכך.
  • - זוגיות, מיניות בריאה והתמודדות עם בדידות
    הרצון לאהבה, חיבה ומגע איננו מסתיים לעולם. מהי משמעותם של מושגים כמו זוגיות, אינטימיות ומיניות בגילאים מאוחרים? אילו היבטים נוספו לצרכים הללו במהלך השנים? האם יש לנו יכולת לשנות ולשפר תחושות של בדידות וקושי בגילאים מאוחרים?
  • - תנועה, אכילה מיטיבה ובניית "ספר תובנות" לקידום בריאות ואיכות חיים
    שנים רבות שאנחנו חיות עם ובתוך הגוף שלנו, לפעמים בטוב ולפעמים קצת פחות בטוב. אחרי שנים ביחד, היום אנחנו כבר מכירות אותו היטב, יודעות מה עושה לו טוב, מה גורם לו לחוש בריא ופעיל, מה מקדם את תחושת הבריאות שלנו ומה גורם לנו להרגיש חיות ושמחות. בסדנאות נעסוק בחוכמה ובידע שיש לכל אחת מאיתנו על הגוף, הבריאות והמיניות שלנו.
  • - חוויית המטופלת, מיפוי צרכים ואתגרים מול מערכת הבריאות
    כדי שכולנו נהיה מודעות לזכויות והאפשרויות העומדות לרשותנו במרחבי מערכת הבריאות חשוב שנדבר, נציף ונשמע באילו קשיים נתקלתן מול מערכת הבריאות. ביחד נעסוק בשאלה כיצד נוכל להמשיך לדאוג לעצמנו ולצרכינו? נציף תחושות וחוויות שעולות במפגש עם מערכת הבריאות ונדון מהם הצרכים הרפואיים הייחודיים שאנחנו מזהות בשנים הללו? מהם החסמים או הקשיים במפגשים עם מערכת הבריאות בכללותה (רופאים.ות, אחים.ות, מזכירים.ות, רוקחים.ות וכו')? כיצד נוכל לעמוד על שלנו ולבחור את השותפים, הטיפולים, התרופות והפעילויות הקשורות לבריאותנו? נדבר, בין היתר, על השאלה איך להתכונן למפגש עם גורמים רפואיים ומערכת הבריאות בכלל, על מנת שנוכל להפיק את המרב מהביקור.
"אני לא מבינה מה הרופא אומר לי
ואני מתביישת לבקש שיסביר או שיחזור על מה שהוא אומר"