למגוון הסדנאות שלנו:

אודות הסדנאות לנשים בגילאי 20-40

הסדנאות מיועדות לנשים באשר הן, ומתקיימות בקבוצות אינטימיות של עד 15 משתתפות.

מספר המפגשים גמיש (לרוב בין 3-8) ותלוי בצרכי הקבוצה ובסוג הסדנה המבוקשת. אורך כל מפגש הוא שעה וחצי.

הסדנאות מועברות ע"י מנחות מקצועיות ומיומנות, דוברות עברית, ערבית, רוסית ואמהרית מכל רחבי הארץ, מצוות המנחות של עמותת נשים לגופן.

סדנאות לנשים בנושאים של בריאות, גוף ומיניות

 

ניתן לבנות סדרה של סדנאות מתוך הנושאים הבאים:

"למה דווקא בריאות נשים?" – הגוף הנשי הוא אחר מהגוף הגברי! יחד נגלה מהי הייחודיות של הגוף הנשי, של בריאות נשים ומהם הצרכים הבריאותיים הייחודיים של נשים.

דימוי גוף – "ואת עצמך את אוהבת?" – נעסוק ביחסים של נשים עם ואל גופן. רובנו לא חיות בשלום עם גופינו או עם חלקים ממנו, ואנו שבויות בתוך דימוי הגוף המושפע במידה רבה על ידי החברה והתרבות בה אנו חיות. יחד נעשה ניסיון אמיץ להתמודד עם הפנטזיה הבלתי אפשרית אל מול המציאות, נשאל האם מידת הבגדים היא זו המגדירה את האושר שלנו ועוד.

"מה יש לנו בין הרגליים?"  לאיבר המין הנשי מגוון שמות, כינויים ותיאורים – רפואיים, ילדותיים, תקינים פוליטית או סתם קללות ושמות גנאי. למה בעצם אין שם אחד לאיבר שלנו איתו אנו יכולות לחוש בנוח? נקיים שיח פתוח, משעשע ומשמעותי על האיבר שבדרך כלל איננו מביטות או מדברות עליו ועל משמעות השמות, הכינויים וההקשרים שסביבו. 

"כל המין הזה" – נשים ומיניות – שיח סביב סוגיות כגון: יחסים עם גברים, יחסים עם נשים, מיניות כסוגיה מרכזית בחיינו שיש בכוחה להוות מקור לתחושות של עונג, כוח ושחרור, ומנגד, גם סבל, קושי, הכרח ואילוץ. נקיים דיון על משמעויות הרצונות המיניים שלנו, בחירות מיניות, אורגזמה, אוננות, אלימות מינית ועוד.

"הגיל השווה" – אמצע החיים ומנופאוז – תקופה הנתפסת, במידה רבה בטעות, כתקופה של איבוד המהות הנשית, אובדן המראה, איבוד החשק המיני ועוד. האמנם? הסדנא כוללת מידע – הגדרות, תופעות, השלכות, דרכי התמודדות, שיטות טיפול וכו'. כמו כן, בסדנא נשתף אחת את השנייה בחוויות ובשינויים הרגשיים, הגופניים, המיניים, החברתיים והמשפחתיים, שכל אחת עלולה לפגוש בין הגילאים 40-60. 

"נשים צורכות בריאות" – עיסוק במושגים של זכויות החולה, חובת מתן מידע, הסכמה מדעת לטיפול רפואי, מה צריך לשאול בבדיקה רפואית, חיפוש מידע רפואי ועוד. סדנא המאפשרת הבנה, הכרה ומיקסום הזכויות שלנו במערכת הבריאות.

"הדוקטור שלי ואני" – המפגש עם רופאות.ים יכול להיות טעון, מאיים ולא נעים. למה לצפות? איך להתכונן? מה מותר לדרוש? כיצד להפיק את המירב מהביקור? התמודדות עם עמדות, רגשות וחוויות אישיות בנוגע לטיפולים רפואיים.

"מי מטפל בך" – נשים מכירות את גופן טוב מכל אחד אחר! לעיתים אנו חשות כי במפגש עם רופא.ה לא ניתן מקום לידע חשוב זה. בסדנא אנו מנסות לחדד את השאלות מי אחראי.ת על בריאותינו? מה תפקידנו בטיפול בגופינו? הכרת והבנת המשוואה כי רק ידע האישה על גופה + ידע מקצועי של הרופא.ה + הבנה והסכמה של הפציינטית לגבי התהליך = יביאו לתוצאות הרפואיות הטובות ביותר.

"מי אוכל את מי ?" – מה אנחנו אוכלות בלי לאכול את עצמנו? היחסים בין נשים ואוכל הם מורכבים וטעונים. מצד אחד, כל פעילות חברתית-תרבותית סובבת סביב אוכל, נשים עדיין נתפסות כאחראיות על הזנה ואוכל הוא אחת ההנאות הגדולות בחיינו. מנגד, מכולנו מצופה להיות רזות וחטובות. מה אפשר לעשות עם התרכובת הבלתי אפשרית הזו? מה באמת תפקידו של אוכל עבורנו – מזין, מנחם, מפצה, מתנקם? בסדנא נעשה ניסיון אמיץ להתמודד עם שאלות כגון: אם ארד 5 קילו באמת אהיה מאושרת יותר?

"הנאה חופשית" –  מין בטוח ומחלות מין – מין הוא דרך מופלאה לחוות עונג והנאה, אך הוא עלול להביא עימו גם "סל" של מחלות, קלות וחמורות, מהן ניתן להימנע אם יש לנו את המידע המתאים. במפגש נעסוק בסוגי המחלות שניתן להידבק בהן, כיצד להתמודד עם מחלות מין, איך מדברים על זה? ועוד.

"האמא שיש ו/או האמא שאין בתוכי" – להיות אם נתפסת כחובה מוסרית של כל אישה, בעיקר בישראל! בסדנא נאפשר שיח על המחירים והרווחים הנובעים מהבחירה ללדת או לא ללדת ילדים בישראל. נשוחח על מקום המשפחה בחיים שלנו, על משמעות הפוריות עבורנו, ונעסוק בסוגיות של הורות, אי פוריות, ידע, חששות ותסכולים סביב נושאים אלה.

"קיבלתי" – כיצד מתייחסים בתרבות, בדת ובמשפחה אל המחזור החודשי המלווה אותנו מגיל ההתבגרות ועד מתישהו באמצע החיים. ההשפעות השונות של המחזור החודשי, השינויים במחזור החודשי והפסקתו באמצע החיים על חיינו ועל תפיסת הנשיות שלנו.

סדנאות לאמהות

אצל רבות מאיתנו האימהות היום היא קשובה, נאורה ופתוחה ובכל זאת, רבות מאיתנו מתלבטות, ולא אחת מתקשות, לדבר עם הבנות והבנים שלנו על גוף בריאות ומיניות.

אנו מזמינות אתכן האמהות להתלבט יחד, לחשוב, ללמוד, לשתף ולהקשיב – כל אחת תמצא ותעצב את דרכה.

אנו מציעות מספר סוגי סדרות לאמהות:

  • סדרה לאמהות לבנות מצווה ולמתבגרות העוסקת בנושאים כגון: פיתוח זהות אישית, מגדרית ומינית; בניית דימוי גוף בריא; העיסוק באוכל בגיל ההתבגרות; הייחודי בבריאות נערות, אנטומיה ומחזור של מתבגרות – איך לדבר איתן על זה?; יחסים עם אמהות אחרות, עם חברות ועם בנים; מיניות בגיל הנעורים ועוד.
  • סדרות לאמהות בנושא בריאותן ובריאות ילדיהן כדוגמת הסדנאות שאנו מקיימות ברחבי הארץ בשיתוף עם הקרן למניעת הזנחה של ביטוח לאומי.
  • סדנאות העוסקות במגוון סוגיות מושתקות של אימהות – הבחירה בהורות; מספר הילדים הרצוי לי לעומת המצופה; דכאון אחרי לידה; זוגיות ואימהות; אתגרים באימהות; מיתוס האם המושלמת ועוד.

ציטוטים של אימהות שהשתתפו בסדנאות שלנו:

  • "הייתי במועקה, הבנתי כמה מעט ידעתי עד הסדנאות שלך, באיזה ניתוק הייתי מהגוף שלי, עד כמה מה שיש לי בין הרגליים היה סודי וסגור, עברתי פה תהליך חשוב ומטלטל."
  • "הבת שלי בת 13 הייתה במקלט לנערות בסיכון מרוב שהכנסתי לה מכות התלוננו עליי ולקחו אותה למקלט, לא הייתי מפסיקה עד שהייתה מתעלפת לי בין הידיים. אם החיים שלי לא היו חרא , לא הייתי בעצמי מרביצה לילדים."
  • "זה היה עבורי מפגש מלמד שאיפשר לעשות עצירה מהמרתון של היומיום, לחשוב על הבת שלי ולשאול שאלות חשובות שאני לא חושבת עליהן בדרך כלל."
  • "לי ולבת שלי יש תקשורת טובה אז חשבתי שאם היא תרצה לדבר על משהו היא תבוא ותשאל. זה לא מספיק. אני צריכה ליזום את השיחה ולהזכיר שאפשר לדבר על הכל, שתדע שאני כתובת בשבילה ושהכל נורמלי."

סדנאות "בטוחות ברשת" להורים

ברוב הבתים בישראל יש אינטרנט, אם במחשב או בטלפון, וכך הרשת היא חלק משמעותי מחיי המשפחה – על הצדדים הטובים והרעים שבה. העיסוק והשהות הבלתי פוסקים של בני ובנות הנוער ברשת גורמים להורים רבים להרגיש איבוד שליטה ולא מעט חששות. הסדנאות יעסקו בשאלה: איפה הן.ם 'מסתובבות.ים' ברשת? נרחיב דעת בכל הנוגע למתרחש ברשת, להשפעותיה, לצמצום סכנותיה והגברת בטיחות ברשת ולהיות הרשת גורם מחנך נוסף ומשפיע בכל הנוגע לדימוי גוף, מיניות ופגיעה. הדגש בתכנית הוא בטיחות וסכנות ברשת לנערות, אולם הסדרה תעסוק גם בשיח על נושאים אלו עם נערים ועם ילדים וילדות.


בנוסף, נעסוק בתכנית במיניות בריאה בעידן הטכנולוגי – מתי כדאי לדבר עם הנערות על מין? איך הן לומדות על הנושא? הן עושות סקסטינג?! מה הן יודעות על אמצעי מניעה, הפסקות היריון, יחסים ואהבה? מיניות היא סוגיה מרכזית בחיי כולנו והיא משמעותית ביותר בגיל ההתבגרות. הנערות משתוקקות, אך גם חוששות, מבולבלות והמידע ברשת עצום ולעיתים לא מהימן ואף מסוכן. נדון כיצד לדבר עם הנערות על נושאים אלה, לשמר ערוץ תקשורת פתוח, לזהות מצבי סיכון ולהכיר כלים שנוכל לתת להן על מנת לשמור על עצמן.