הסדנאות עוסקות בבריאות, בגוף ומיניות, נושאים מושתקים ומודחקים, אך חשובים ומשמעותיים לכל אחת ואחת מאתנו. מניסיוננו הרב, נוכחנו לדעת שסדנאות המאפשרות דיון ולמידה הדדית, הן הדרך היעילה והטובה ביותר ליצירת שינוי ולהעלאת מודעות. המנחות המיומנות המעבירות את הסדנאות, אמוּנות על מתן מענים, התאמת התכנים לנערות ויצירת חוויה משמעותית עבורן בנושאים אישיים ואינטימיים.

"נערות לגופן" תכנים לסדרת סדנאות המיועדת לנערות

1. זהות – פתיחה והכרות סביב עיסוק בזהות בשנים של התגבשות, התפתחות ושינויים רגשיים וגופניים. בסדנה ננסה להתמודד עם מרכיבי הזהות, עם השינויים הפיזיולוגיים והרגשיים, עם ההתפתחות המינית, עם הסתירות, ההשלמות, החוזקות, הקשיים ודרכי ההתמודדות השונות. הסדנא מיועדת לסייע ביצירת הפסיפס האישי המרכיב את הזהות שלי.

2-3. דימוי גוף  דמותה של האישה האידאלית/המשתקפת אלינו מהמדיה, מהעיתונות, מהפרסום, מהתקשורת ומחברת השווים משפיעה ומעצבת את דימוי הגוף. כיצד יוצרים/בונים דימוי גוף בריא, המשפיע רבות על הביטחון העצמי, בשנות הנעורים הרגישות? איך נבסס דימוי גוף בריא לשנים הבאות? איך אני חווה את עצמי אל מול דמותי בראי? כיצד כל זה משפיע על הגוף ועל הנפש?

4. נערות, תזונה ואכילה   – לכולנו מערכת יחסים מורכבת עם אוכל. נדבר על מקומו של האוכל בחיינו, אכילה בהקשרים משפחתיים וחברתיים, אכילה ותזונה, צרכים תזונתיים בגיל ההתבגרות וסימני אזהרה להפרעות אכילה (אפשרות למפגש כפול).

5-6. אנטומיה, מחזור והתבגרות – הסדנא תעסוק בהיבטים חברתיים, רגשיים ופיזיולוגיים של השינויים בגיל ההתבגרות תוך מתן מידע פשוט וברור לרגשות ולחוויות סביב השינויים בהתבגרות הגופנית המינית והרגשית. ההיכרות והבנת מבנה האנטומיה הנשית תלווה במקום לשאלות מטרידות כגון: מה קורה לגוף שלנו בשנות ההתבגרות? האם התחושות המלוות אותנו מדי יום הן "נורמליות"? האם המחזור החודשי הוא ברכה או שמא מטרד? הסדנאות מאפשרות שיח אינטימי בו עולים לעיתים קרובות נושאים מושתקים ומתאסף ידע חדש על עצמנו.  

7. 'מונופול' בריאות – מפגש המרכז המלצות לאורך חיים בריא בגיל הנעורים בדרך משחקית המאפשרת בחירה והתמודדות עם קבלת החלטות והתנגדויות. המפגש יעסוק בשאלות כגון מי אחראי על בריאותנו כנערות? מה בין בריאות נפשית לבריאות גופנית? מהי בריאות מונעת? אלו שינויים אני מוכנה/יכולה או רוצה לאמץ כדי לשמור על בריאותי? אילו דפוסים מזיקים לבריאותנו: שימוש באלכוהול וסמים, דיאטות לא מאוזנות ועוד.

8. מפגש עם רופא/ת הנשים  מתי כדאי ללכת? ולמי שעוד לא הלכה, למה לצפות? כיצד להתכונן לחוויה ועם איזה מידע להגיע? איך להפיק את המרב מביקור אצל רופא/ת נשים? המלצות והקניית ידע מעשי שיסייע לנערות בכל מפגש עם הרופא או הרופאה.

9-10. יחסים ומיניות בריאה  מיניות היא סוגיה מרכזית בחיי כולנו והיא משמעותית ביותר בגיל ההתבגרות. לנערות חסרות לעיתים תשובות לשאלות רבות המטרידות אותן. המידע ברשת עצום ולעיתים לא מהימן ואף מסוכן. בסדנה ננהל שיח פתוח על מהם יחסים הנכונים לי? נעלה שאלות הנוגעות למיניות, לאמצעי מניעה, למין בטוח, למחלות מין להיריון לא רצוי ולהפסקות היריון. איך נדע שאנו מוכנות ליחסי מין? כיצד נבחר את הפרטנר? מהן נורות האזהרה האדומות בעזרתן ניתן לזהות יחסים אלימים, תלותיים, מזיקים, יחסים עם דמויות מנצלות? מהי פגיעה מינית ומהי הטרדה מינית?  

ציטוטים של נערות שהשתתפו בסדרת "נערות לגופן"

  • "אני לא מרגישה נוח עם הגוף שלי הייתי רוצה להחליף בו הכל"
  • " זה אחד המפגשים היה יפים שהיו לנו…"
  • "פחדתי שזה יהיה משעמם, אבל זה היה כיף ולא האמנתי שעברו שעתיים וחצי, אנחנו מוכנות להישאר עד הבוקר"
  • "הכי קשה בלהיות בת זה כשמישהו מעיר הערות על הגוף שלי"

לפרטים נוספים והזמנת סדנאות פנו למיה כץ רכזת הסדנאות שלנו במייל ‫sadnaot.wtb@gmail.com
שם הסדנאות במערכת גפ"ן: 713 נערות לגופן