למגוון הסדנאות שלנו:

אודות הסדנאות לנערות וצעירות

  • הסדנאות מתקיימות בקבוצות אינטימיות של עד 15 משתתפות.
    מספר המפגשים גמיש (לרוב בין 3-10) ותלוי בצרכי הקבוצה ובסוג הסדנה המבוקשת. אורך כל מפגש הוא שעה וחצי.
  • ניתן להזמין סדנאות בנושאים דומים המותאמות לנערים וצעירים.
  • ניתן לקיים במקביל סדרה לא.נשי צוות חינוכי וטיפולי שעובדים עם הנערות.
  • הסדנאות מועברות ע"י מנחות מקצועיות ומיומנות, דוברות עברית, ערבית, רוסית ואמהרית מכל רחבי הארץ, מצוות המנחות של עמותת נשים לגופן.

התכניות מאושרות ומוכרות במסגרת
מערכת גפ"ן של משרד החינוך.
שם התכנית: 713-נערות לגופן

"נערות לגופן"- סדנאות בנושאים של גוף, בריאות ומיניות

הסדנאות מאפשרות שיח אינטימי על נושאים מושתקים לצד רכישת ידע חדש על עצמנו. מניסיוננו הרב, הן יוצרות שינוי ומעלות מודעות אצל הנערות. המנחות המיומנות בסדנאות אמוּנות על מתן מענים, התאמת התכנים ויצירת חוויה משמעותית.

תכנים אפשריים לסדרת סדנאות:

1. זהות – נעסוק במרכיבי הזהות בשנות התבגרות והתפתחות, עם השינויים הפיזיולוגיים והרגשיים, עם ההתפתחות המינית, עם הסתירות, החוזקות, הקשיים ודרכי ההתמודדות. הסדנא מסייעת ביצירת הפסיפס האישי המרכיב את הזהות שלי.

2-3. דימוי גוף  דמותה של האישה האידאלית/המשתקפת אלינו מהמדיה ומחברת השווים משפיעה על דימוי הגוף שלנו. כיצד מגבשים דימוי גוף בריא, המשפיע על הביטחון העצמי בשנות הנעורים? ואיך נבסס דימוי גוף בריא לשנים הבאות?

4. נערות, תזונה ואכילה – לכולנו מערכת יחסים מורכבת עם אוכל. נדבר על מקום האוכל בחיינו, אכילה בהקשרים משפחתיים וחברתיים, אכילה ותזונה, צרכים תזונתיים בגיל ההתבגרות וסימני אזהרה להפרעות אכילה (אפשרות למפגש כפול).

5-6. אנטומיה, מחזור והתבגרות – נעסוק בהיבטים חברתיים, רגשיים ופיזיולוגיים של השינויים בגיל ההתבגרות. ההיכרות עם מבנה האנטומיה הנשית תלווה בשאלות כגון: מה קורה לגוף ? האם התחושות שלנו "נורמליות"? האם המחזור החודשי הוא ברכה או מטרד?

7. 'מונופול' בריאות – מפגש המרכז המלצות לאורך חיים בריא בגיל הנעורים בדרך משחקית. עיסוק בשאלות כמו מי אחראי על בריאותנו? מה בין בריאות נפשית לבריאות גופנית? אילו שינויים אני יכולה או רוצה לאמץ כדי לשמור על בריאותי? דפוסים מזיקים לבריאותנו: שימוש באלכוהול וסמים, דיאטות לא מאוזנות.

8. מפגש עם רופא.ת הנשים – הקניית ידע מעשי שיסייע לנערות במפגש – מתי כדאי ללכת? למה לצפות? כיצד להתכונן לחוויה ועם איזה מידע להגיע? איך להפיק את המרב מהמפגש?

9-10. יחסים ומיניות בריאה – מיניות היא סוגיה משמעותית בגיל ההתבגרות. המידע ברשת עצום, אך לעיתים חסר, לא מהימן ואף מסוכן. נעלה שאלות הנוגעות למיניות, לבחירת הפרטנר.ת הנכונים עבורי והכרת נורות האזהרה האדומות לזיהוי יחסים פוגעניים, להטרדות מיניות, לאמצעי מניעה, למין בטוח, למחלות מין, להיריון לא רצוי, להפסקות היריון ועוד.  

ציטוטים של נערות שהשתתפו בסדרת "נערות לגופן"

  • "אני לא מרגישה נוח עם הגוף שלי הייתי רוצה להחליף בו הכל"
  • "פחדתי שזה יהיה משעמם, אבל זה היה כיף ולא האמנתי שעברו שעתיים וחצי, אנחנו מוכנות להישאר עד הבוקר"
  • "הכי קשה בלהיות בת זה כשמישהו מעיר הערות על הגוף שלי"

 

סדנאות לבנות מצווה

בגיל ההתבגרות השינויים קורים בקצב מסחרר וקשה לאבחן בדיוק מה אנו מרגישות. בנות המצווה זכאיות לתוכן משמעותי שיסייע להן בתהליך הזה הכולל: תכנים, ידע, ערכים, פעילות ותהליך (ביחד ולחוד) לאמהות ולבנות.

תכנית המפגשים לשכבת בנות המצווה:

  • מילדה לנערה: איך העולם הטכנולוגי, מוצף המידע והגירויים וויזואליים, משפיע על עיצוב זהותי ועל קשריי עם קבוצת השווים שלי? הזמנה לשיח פתוח והצפת שאלות.
  • דימוי גוף ותזונה: כיצד נוצר דימוי גוף? איזו השפעה יש לחברה, לרשתות, ולכוכבים.ות שאני מעריצה? במפגש נייצר שיח בריא ומעצים בכל הנוגע לדימוי גוף ואכילה.
  • נערות וגופן: רגשות ותחושות סביב התפתחות גופנית בגיל הנעורים. מהם השינויים החלים בגופי? למה לצפות? המפגש יספק ידע על האנטומיה הנשית, המחזור, הווסת ויאפשר שיח אודות התחושות המתעוררות.

לצפייה בסרטון המסע המופלא בגופינו- המיועד לבנות בגיל קבלת הוסת הראשונה לחצו כאן 

ובמקביל גם על האמהות חשבנו… כולנו רוצות להיות קרובות לילדות שלנו ומתלבטות מה כן להגיד להן ומה לא? מתי לשאול ומתי להתרחק ולאפשר מרחב? לא אחת אנחנו מתקשות לדבר עם הבנות שלנו על דברים טבעיים הקשורים לגוף, לבריאות ולמיניות. אנו מזמינות אתכן האימהות למפגשים בהם נוכל להתלבט, לשתף ולהקשיב, ונלמד אחת מהשנייה.

לאחר שהנערות והאימהות חוו עבודה סדנאית בנפרד, נפגש למפגש של אימהות ובנות בו נדבר על החוויות המשותפות, על השינויים ביחסים, על הצרכים ביחסים, על דיאלוג ושיתוף, אינטימיות וקירבה ועוד.

הסדנאות משלבות בתוכן ידע, משחק, שיח וחוויה. מומלץ להזמין לפחות שלושה מפגשים כדי לייצר תהליך משמעותי. אנו מעודדות קיום סדנאות לאימהות במקביל לתהליך שעוברות הנערות. 

סדנאות "בטוחות ברשת" לנערות וצעירות

התכנית עוסקת ברשת ובביטויה בחיי נערות בכל הנוגע לבריאותן, לגופן ולמיניותן. התוכנית מיועדת לנערות בגילאים 11-18 ולצעירות בגילאים 18-25 ומותאמת ברמת התכנים לגילאי המשתתפות. מומלץ לקיים במקביל סדרה קצרה (בת שלושה מפגשים) לצוות חינוכי-טיפולי העובד עם הנערות כך שהצוות יוכל להמשיך ולעסוק בנושאים חשובים אלו. 

הסדרה כוללת תכנים מאשכולות הידע הבאים

בניית זהות ברשת: חשיבה ביקורתית על הרשת והשפעותיה – מה מרכיב את הזהות שלי במרחב הפיזי ומה מרכיב את הזהות האינטרנטית שלי? איפה אני מסתובבת ברשת ומה ההשפעה של זה עלי? האם אני מביאה את מי שאני לידי ביטוי ברשת? (1-2 מפגשים).

דימוי גוף: שיח על דמות האישה האידאלית המשתקפת אלינו מרשתות חברתיות ומדיה, ואיך זה קשור לדימוי הגוף ולדימוי העצמי שלנו. פרסום תמונות וסרטונים שלי – איפה וממה להיזהר? היכולת שלי כנערה למצוא איזון פנימי בעולם עמוס במסרים ויזואליים (2 מפגשים).

מיניות בריאה: המידע ברשת עצום, חסר ולעיתים לא מהימן ואף מסוכן. הסדנאות מזמנות שיחה פתוחה עם הנערות על שאלות המעסיקות אותן, הנוגעות למיניות, לזוגיות לאמצעי מניעה, למין בטוח, להיריון לא רצוי ולהפסקות היריון וגם שאלות אינטימיות יותר הנוגעות לתשוקה, לעונג ולגבולות. איך הרשת משפיעה על תפיסת המיניות? סקסיטינג – טוב או רע? מהן פגיעה מינית והטרדה מינית ברשת? איך נדע לזהות מה בטוח לנו? (3-4 מפגשים).

קידום אורח חיים בריא לנערות: אורח חיים בריא כולל אכילה, שינה, פעילות גופנית, בריאות נפשית והפחתת מתח. במפגשים נעסוק בשפע הקיים ברשת, כיצד נתמצא, איך נצמצם נזקים וגם איך נגדיל באמצעותה את ההזדמנויות והידע לטובתנו (1-2 מפגשים).

אכילה בריאה והפרעות אכילה: נדבר על מקומו של האוכל בחיינו, צרכים תזונתיים בגיל ההתבגרות וסימני אזהרה להפרעות אכילה. נדון באתגרי הרשת וכיצד היא יכולה לפגוע בדימוי גוף ולגרום להפרעות אכילה (1-2 מפגשים).

זיהוי סכנות ברשת: נושא זה משולב בכל הנושאים מעלה ובמידת הצורך, יוקדש לו מפגש או שניים נפרדים בהם נחשוב איך להגביר את הבטיחות ברשת בלי לפגום בהנאה באופן יסודי, ונשוחח על הסכנות ברשת לצד היכולת להפיק ממנה טוב (1-2 מפגשים).

סדנאות למניעת אלימות מגדרית

במסגרת מפגשי התכנית נדון במערכות יחסים מתוך כוונה לפתח הסתכלות בריאה וחיובית עליהן.

1. המפגש יוקדש להבנה והכרה בצרכים וברצונות שלי: מי אני מול עצמי עוד לפני שאני חלק מזוגיות? – מה אני אוהבת? מה משמח אותי? מה עושה לי טוב? מה החולשות והפחדים שלי?

2. נבחן מהו חלום הזוגיות שלי: מה אני מרגישה בתוך זוגיות טובה? מה זוגיות מאפשרת לי? מהי זוגיות טובה ומיטיבה עבורי? מה מערכות יחסים קודמות גרמו לי להרגיש? מה הייתי רוצה לתת ולקבל בזוגיות? אולי אין לי חלום לזוגיות?

3-4. זוגיות, אהבה, אהבה 'בתחפושת': לשוחח על שלבי החיים של זוגיות, אינטימיות אחריות ומחויבות בזוגיות, מודלים של זוגיות, שחזור מערכות יחסים וניפוץ מיתוסים על זוגיות, זיהוי, התמודדות ויציאה ממצבים סיכוניים ועוד.

5-6. תקשורת זוגית ומינית: במפגשים אלו נשוחח בפתיחות על נושאים אינטימיים כגון: מין בטוח ומוגן, אמצעי מניעה, חשיבותה של תקשורת בזוגיות ובמיניות, חיזור, עונג, הסכמה ורצון, האם מיניות בהכרח באה עם זוגיות? ועוד.