אנחנו ב"עמותת נשים לגופן" מאמינות שלכל אשה הזכות המלאה על גופה, זכותה להחליט מה נכון וטוב לה ומה לא. זכותה להחליט האם להיות בקשר, איזה סוג ומתי להפסיק.
אנחנו מאמינות כי זו זכותה הבלעדית של כל אישה להחליט האם להפסיק היריון לא מתוכנן או להמשיך בו; לקבל את מלוא המידע על פרוצדורות רפואיות הנוגעות להפסקת היריון והשלכותיהן; שינהגו בה בכבוד בתהליך המורכב והרגיש הנוגע להתמודדות עם היריון לא מתוכנן; וזכותה גם לקבל מידע ברור ומלא אודות אמצעי מניעה ותכנון משפחה.

ההחלטה האם להמשיך את ההיריון או להפסיקו צריכה להיות נתונה בלעדית בידינו, בכל גיל ומצב משפחתי. ויחד עם זאת, בישראל, תהליך הפסקת היריון (הפלה) דורש הליך בירוקרטי ובמהלכו קבלת הסכמה של ועדה. לרשימת הועדות להפסקת הריון ברחבי הארץ לחצי כאן  . אם החלטת להפסיק את ההיריון וקיבלת את אישור הוועדה, את זכאית לקבל התחייבות להחזר כספי מקופת החולים. קטינות אינן מחויבות ליידע את הוריהן על היריונן על מנת לעבור הפלה ויש חיסיון מוחלט.

חשוב לזכור תמיד שהזמן הקל, הבטוח והאפשרי ביותר מבחינה בריאותית לעבור הפסקת היריון הוא במהלך שלושת החודשים הראשונים של ההיריון (הזמן מחושב מתאריך הווסת האחרונה). אי לכך, יש להגיע להחלטה במהירות האפשרית. מעבר לתהליך הרגשי המורכב שיש להתמודד איתו, קיימים בישראל גם היבטים אדמיניסטרטיביים לא פשוטים. תמיכה של אדם קרוב או של מתנדבת (מטעם עמותה) בהחלט יכולה להקל על התהליך.

"השתמשתי בגלולה עם החבר הקבוע שלי. אחרי שנפרדנו עשינו סקס פרידה והקונדום נקרע. פעם אחת! הוא לא רצה להיות אבא. ידעתי שאוכל לדאוג לילד/ה מבחינה כלכלית, אבל הרגשתי שזה לא מוסרי ללדת ילד/ה שיידע שאבא שלו או שלה לא רצה אותו/ה. בנוסף, לא הרגשתי בטוחה מספיק מבחינה רגשית לגדל ילד/ה לבד. עשיתי הפלה והרגשתי הקלה עצומה."

מאמרים שכתבנו בנושא

הפסקת הריון מעל גיל 23 שבועות

הפסקת היריון מעל גיל 23 שבועות דורשת אישור של ועדה מיוחדת על אזורית. ניתן לפנות לוועדות על אזוריות באמצעות הפנייה של הועדות הרגילות (התשלום עבור הועדה יועבר מהועדה הרגילה לוועדה העל אזורית) או באמצעות הפניית רופא/ה.

להמשך קריאה »

עשר עובדות על הפסקת היריון ברחבי העולם

במרבית מדינות העולם הפסקות היריון הן עדיין הליך לא חוקי ולא בטוח. ארגון הבריאות העולמי מעריך כי שישים ושבע אלף נשים הרות או לאחר היריון מתות בכל שנה כתוצאה מסיבוכים של הפלות לא חוקיות. נשים רבות עוד יותר סובלות כל חייהן מנזקים רפואיים שנגרמו כתוצאה מהפסקות היריון לא מקצועיות.

להמשך קריאה »

ההיסטוריה של החוק להפסקות היריון בישראל

היחס של מדינת ישראל להפסקות היריון ביטא מאז ומתמיד את הפערים בין קבוצות שונות בחברה הישראלית. הפסקות היריון נעשו בארץ מאז ומעולם, אך על פי החוק המנדטורי, הן היו לא חוקיות. עם קום המדינה, אימצה ישראל את החוק המנדטורי בעניין.

להמשך קריאה »

הפנייה למאמרים נוספים