דנה ויינברג, מייסדת ומנכ"לית עמותת 'נשים גופן' במקום 9 בין 100 האנשים המשפיעים לשנת 2013 של מגזין דה מרקר
הספר 'נשים לגופן' מדורג כטוב וגבוה בוועדת המדרוג של עיתון 'הארץ' .2011 14.10
המלצה חמה באתר מרמלדה, 24.10.2011
מוסף 'ספרים' של עיתון הארץ מיום 23.11.11 המוקדש לספר נשים לגופן, כתבת רוחב של ענת סרגוסטי
המלצה של רן בן נון בידיעות אחרונות 20.9.2011
המלצה על 'נשים לגופן' הספר כמתנה לחג ב'כלכליסט', 22.9, 2011
כתבה מקיפה ראשונה עם יציאת הספר, עיתון לאשה 19.9.2011
דנה וינברג בתוכנית 'העולם הבוקר' של רשת 20.9.2011
טל תמיר וענת פלדמן בתוכנית "עושים סדר" עם בן כספית 10.2011
טל תמיר בתוכנית "ערב חדש"
כתבה באתר וואלה על בריאות נשים
הספר נשים לגופן באתר סלונה 10.2011
כתבה באתר onlife "נשים לגופן התנ"ך לבריאות האישה"
הארץ/עכבר העיר, 5 באפריל, 2009:
גם הילדים של היום, שחשופים לשלל תכנים מיניים בטלוויזיה ובאינטרנט, זקוקים להדרכה מינית ראויה. מהו בדיוק חינוך מיני טוב, ומדוע אנחנו כה מתקשים להעניקו לילדינו? למאמר המלא »
NRG/מעריב, 8 במרץ, 2006:
לקראת יום האישה יצאה דקלה קפקא לפגוש שלוש רופאות נשים, שהן גם רעיות, אמהות, מטפלות ומנהלות. והן אוהבות נשים. נא להכיר למאמר המלא »
מלגאי IVN: יזמים חברתיים
מלגאי IVN
משנת 2004 ואילך, מסייעת תוכנית זו לארגונים צעירים ומבטיחים הפועלים שלא למטרות רווח להגיע ליציבות בת-קיימא.תוכנית המלגות של IVN ליזמות חברתית (SE), שנוסדה ב-2004 בשיתוף עם הקרן החדשה לישראל, תומכת ביזמים פרטיים שפעילותם מוקדשת לפיתוח וליישום של פתרונות חדשניים ובני-קיימא לבעיות ולאתגרים חברתיים. אנשים אלה, ניצבים בחוד החנית של השינוי החברתי, ועוסקים בפיתוח ובחתירה למימוש החזון שלהם, בישראל ומחוצה לה, על ידי העצמת יחידים וקהילות והשגת השפעה חיובית לאורך זמן. על המלגה של "נשים לגופן". למאמר המלא.
עיתון "העיר" ירושלים
דנה ויינברג מייסדת "נשים לגופן"
"נשים לגופן" היא עמותה שפועלת למען נשים, איכות חייהן ובריאותן במישור האישי והציבורי, במטרה להוביל שינוי חברתי בתחום הבריאות של נשים בישראל. שיחה עם דנה וינברג, יו"ר ומייסדת העמותה, על בריאות נשים ופמיניזם. למאמר המלא » (קובץ PDF להורדה)
הארץ, 28 בדצמבר, 2008:
למה הרופאים לא מקשיבים לנשים?
הממסד הרפואי עדיין לא מייחס די חשיבות לתחושותיהן של נשים לגבי גופן. כשהילד חולה, את יודעת תמיד אם לקחת אותו לרופא, אומרים בעמותת "נשים לגופן", אז למה לא מתייחסים באותה צורה לתלונות של נשים על עצמן? למאמר המלא »
YnetNews, 9 בספטמבר, 2007:
An alternative women’s health guide
For the last two years, the Jewish and Arab women behind Women and their Bodies (Nashim LeGufan) have been working on a women’s health guide which aims to give answers to the many health issues concerning women. ”We are translating, editing, writing, typing and interviewing”, they explain. “Our aim is to introduce to the readers information that the establishment is not always interested in exposing” למאמר המלא »
Ynet, 12 במרץ 2007:
גוף ראשון רבות: מדריך בריאות נשים אלטרנטיבי
בשנתיים האחרונות שוקדות פעילות עמותת "נשים לגופן", כמאה נשים יהודיות וערביות, על כתיבת מדריך עב כרס שיספק מענה לא ממסדי לסוגיות בריאות נשיות. "אנחנו מתרגמות, עורכות, כותבות, מקלידות ומראיינות", הן מסבירות. "המטרה היא להציג לקוראות גם מידע שהממסד לא תמיד מעונין לחשוף". היכרות למאמר המלא »
אסימון, 12 באפריל, 2007:
נשים לגופן
"נשים לגופן" היא עמותה שמטרתה להוביל שינוי חברתי כולל בתפיסות הבריאות של נשים בישראל. כיום מתרגמים בעמותה את הספר המהפכני Our Bodies Ourselves ומתאימים אותו לתנאים בארץ. דנה וינברג, יו"ר ומייסדת העמותה, על בריאות נשים ופמיניזם. למאמר המלא »
ידיעון Our Bodies Ourselves – אביב 2009:
Voices from Our Partner in Israel
Women and their Bodies (WTB) is the first organization in Israel to systematically seek to empower Jewish and Arab women to advocate for their own health – encouraging health literacy in a simple, direct and deeply empathic and understanding way למאמר המלא » (קובץ PDF להורדה)
הארץ, 4 לינואר, 2010
נתוני הפלות לשנת 2008
לפי הערכות שנעשו בעבר, בישראל נעשות 4,000 עד 6,000 הפלות לא חוקיות, רובן על ידי גינקולוגים פרטיים. טל תמיר, פעילה בעמותת "נשים לגופן", מסבירה כי "זו תופעה מוכרת בעיקר אצל נשים נשואות, שאינן זכאיות לאישור הוועדות להפסקת הריון". למאמר המלא
סלונה, 24 למאי, 2010
האם גופך ברשותך? טלי רוזין
"כיצד אנו מכנות בעברית את "מה שיש לנו בין הרגליים"? באיזה שם ראוי לבחור להשתמש בספר מתוך רשימת הכינויים הענפה? איזה מהם מתאים לרוח הפרק? האם: כוס, פות, מנוש, שם למטה, וואגינה, לאנץ’ בוקס, משולש ברמודה, נרתיק, ביבר, טוטה, פושפוש?" למאמר המלא
מתוך shedate, פורטל היכרויות לנשים בלבד
על נשים נשואות שבחרו לחיות כלסביות/ רות פרסר
אז האם תמיד היינו כאלה? אנחנו הלסביות שהיו נשואות? מה היה קודם ואיך זה מסביר את מה שבא אחר כך? האם הוא משמעותי ולאיזה צורך? גם אם היינו תמיד כאלו וגם אם לא, היו תנאים חברתיים בהם יכולנו לבחור לבצע את הדבר שהיה או לא היה ב"מקור". זהות היא מבנה שאינו יכול לנבא מימוש אותנטי. אין אותנטי. חלקנו בחר להישאר נשואות. חלקנו בחר אפילו לא לנסות. לחלקנו הייתה יכולת בחירה, לאחרות לא. הקטע מופיע בספר "נשים לגופן". למאמר המלא