נערות היום מגבשות זהות בעולם שהוא הרבה יותר רב תרבותי, ויזואלי וטכנולוגי מדור האימהות. המתבגרות נחשפות לא.נשים, למסרים ולמידע באמצעות הרשתות החברתיות, והמסכים. תהליך ההתבגרות מלווה גם בגילוי מסעיר של המיניות על כל גווניה ומורכבותה: עוררות מינית, זהות ומשיכה מינית, תשומת לב של בנים ושל בנות. הבת שלך, בדיוק כמוך לפני כך וכך שנים, לא בהכרח רוצה לדבר על זה איתך. ואולי גם את לא תמיד הכי רוצה לשמוע את כל הפרטים, ולא תמיד מחזיקה בכל התשובות.

החוברת שהכנו במרכז הידע והפעולה, בשיתוף עם איגוד האינרנט והקרן לילדים ונוער בסיכון של הביטוח הלאומי, מיועדת בראש ובראשונה לאימהות למתבגרות. הרשת והמסכים יספקו לנו שפע של הזדמנויות לדבר איתן, לענות על שאלות, לשאול בעצמנו – ולפתוח שיח מתמשך. לתפיסתנו, כאימהות האחריות שלנו היא להבהיר שאפשר לדבר איתנו על מיניות (עוד הרבה לפני יחסי מין).

איך נעשה זאת? בדיוק בשביל זה הוצאנו את החוברת, המיועדת בעיקר לאימהות לנערות בגילאי 10-14, אך גם אבות, והורים לנערים, כמו גם צוותים חינוכיים וטיפוליים – כולן.ם יוכלו למצוא בה עצות פראקטיות להתמודדות ונקודות לחשיבה שיסייעו בפתיחת ערוץ תקשורת. לקריאת החוברת לחצי כאן