אכילה

מבוא

האכילה איננה רק צורך גופני בעל השפעה על בריאותנו אלא היא מערבת גם אלמנטים תרבותיים ומגדרים רבים. בכל העולם נשים רבות יותר מגברים, מבשלות, מאכילות, טרודות בשאלות על אוכל כאוכלות, או שמא כמי שלא אוכלות מספיק (ישראל מובילה באחוזי הנערות הצעירות המצויות בדיאטה תמידית). הקישור בין נשיות, לאהבה ולאוכל חזק במיוחד במזרח התיכון בכללו ומעניין לבחון את מקום האוכל בקהילות אתניות שונות בישראל על המשותף והדומה.

בספר שלנו: טל תמיר, 2011, נשים לגופן, בהוצאת בן שמן, תמצאו פרק בנושא, בשם "אכילה" העוסק בנשיות ואכילה. הפרק מתמקד בפיזיולוגיה של האכילה, תזונה, הפרעות אכילה, אימהות, משפחה ואכילה, ייצוג נשים בפרסומות לאוכל, אכילה ופגיעה מינית ועוד. בקבוצת הכתיבה של פרק האכילה השתתפו תזונאית, ‏מומחית בתחום הפרעות אכילה, נשים שסבלו מהפרעות אכילה ברמות שונות, צמחונית,  טבעונית וכו'. 

טל שוחט, צילום.

מאמרים נוספים לקריאה מתוך הספר "נשים לגופן", 2011, הוצאת בן שמן.

דף מידע אכילה ושמירה על אורח חיים בריא בגיל המבוגר, מרכז הידע והפעולה

אלה הרט, בראיון אודות 'שמנופוביה', תרבות הרזון ואפליה נגד שמנים 11.3.16, בתכנית 'מהיום דיאטה' בערוץ 10. 

קישורים לקריאה נוספת מרחבי הרשת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>