שאיבה בעזרת מחט דקה: ניתנת לביצוע במשרד הרופא/ה שלך. לצורך ההליך נעשה שימוש בחומר הרדמה מקומי על מנת לאלחש את האזור. לאחר מכן מוחדרת מחט דקה אל איזור היעד, ותאים נשאבים אל המזרק ונצפים תחת מיקרוסקופ. תוצאה נורמלית מרגיעה, אך אינה החלטית ועל כן יצטרכו הרופא/ה להמשיך לבדוק את השד. אם ישנם תאים לא נורמליים, יהיה צורך בביצוע ביופסיה שתדגום רקמות נוספות, על מנת להמשיך ולבדוק מה בדיוק מהות התאים הללו. וידוא האבחנה חשוב כיוון שבמקרים מסוימים ישנן תוצאות חיוביות בתחילה שמתבררות כשליליות לאחר בדיקה נוספת (כלומר תוצאות שמצביעות על סרטן, שיסתברו לאחר מכן כגידולים שפירים).

ביופסיית מחט חלולה (core needle biopsy): הליך מדויק מאוד לאיתור סרטן. יכולה גם היא להתבצע במשרדה הרופא/ה שלך או בחדר ממוגרפיה, בעזרת ציוד מיוחד או בעזרת אולטרה-סאונד. הרופא/ה יסתייעו גם כאן בהרדמה מקומית. המחט עבה יותר מאשר בהליך הקודם.

ביופסיית חתך: נמצאת פחות בשימוש כיום, כיוון שביופסיית המחט החלולה החליפה את הטכניקה הזו במידה ניכרת.

מתבצעת במשרד הרופא/ה או בחדר ניתוח אמבולטורי ובעזרת הרדמה מקומית. הרופא/ה יעשו חתך בעור וימסרו חתיכה מהאזור החריג לבדיקה. זאת טכניקה זו מבוצעת כאשר הסרת האזור כולו עלולה לעוות את רקמת השד.

ביופסיית כריתה: הביופסיה הניתוחית הנפוצה ביותר. ניתן לבצעה במשרד הרופא/ה, אבל היא בדרך כלל מתבצעת בחדר ניתוח אמבולטורי. גם לצורך הליך זה נעשה שימוש בהרדמה מקומית, לעיתים בלוויית חומר הרגעה (מנתחים חלק מהמתנחים/ות יעדיפו הרדמה כללית). כאן במהלכה נעשה חתך בעור והגוש או האזור החריג מוסר במלואו, לבחינה תחת מיקרוסקופ.

כתיבת תגובה